Nešto kao reč dobrodošlice...



Kao i u fotografisanju, tako i u izboru i prikazu fotografija na stranicama pred nama, trudio sam se da na neki vedriji i lepši način istaknem one izuzetnije momente iz relativno dosadne svakodnevnice i obogatim ih fotografijom koja bi mogla gledaoca da bar nakratko odvuče na neku drugu, lepšu stranu.
Ne znam da li sam i koliko uspeo u tome, ali znam ko će znati... svako ko se zadrži na ovim mojim stranicama.

Svakom posetiocu želim da uživa na stranicama ovog Bloga bar upola koliko sam ja uživao u ideji da neke svoje lepe momente podelim sa drugima.

Претражи овај блог

Пратиоци

петак, 8. август 2014.

Foto-album: Barbana na Adi Bojani i Kitesurfing predstava, teško je pronaći bolje...

Jedriti i skijati, sjajan osećaj kad kontrolišeš vetar i talase, a u istom trenutku osećaš njihovu ogromnu snagu. Jedino što može nadmašiti takav osećaj je ukrotiti odjednom i vetar i talase. Može li se?
Oh, naravno.
Kitesurfing.


Malo jedriš dok ploviš, pa se malo vineš iznad talasa i poletiš.

Barbana, crnogorsko ušće Bojane, odnosno njenog kraka, i plaža koju pritom to ušće pravi, generiše sjajne vetrovske predispozicije za jedan ovakav sport. Neiskomercijalizovana priča, više naginje onima sa asketskim, nego onima sa komforističkim idejama odmora, i verovatno u tome i leži njena prava draž.





I taman kad bismo pomislili da je u pitanju obična peskovita plaža, čak i u plivačkom smislu neposećena, otvori se pogled na njenu punu snagu:



Malo vijetnamskog ambijenta daje neki novi šmek priči, ruši stereotipe...























Između nekih kajtsrfera je vremenska razlika i po pola veka, i to ama baš nikome ne smeta da izvodi skjajne egzibicije...









A njih dvoje?
Ma njima ništa ne treba ustvari, s vremena na vreme se priključe i ostalima u oSTALOM svetu, njima je bitan NJIHOV svet i u njemu uživaju. U tome ih ne mogu omesti čak ni čudotvorci sa Barbane, na korak ispred njih, sa svojim vratolomijama :)


Нема коментара:

Постави коментар