Nešto kao reč dobrodošlice...



Kao i u fotografisanju, tako i u izboru i prikazu fotografija na stranicama pred nama, trudio sam se da na neki vedriji i lepši način istaknem one izuzetnije momente iz relativno dosadne svakodnevnice i obogatim ih fotografijom koja bi mogla gledaoca da bar nakratko odvuče na neku drugu, lepšu stranu.
Ne znam da li sam i koliko uspeo u tome, ali znam ko će znati... svako ko se zadrži na ovim mojim stranicama.

Svakom posetiocu želim da uživa na stranicama ovog Bloga bar upola koliko sam ja uživao u ideji da neke svoje lepe momente podelim sa drugima.

Претражи овај блог

Пратиоци

понедељак, 31. март 2014.

U šetnji po Beogradu - Bojčinska šuma, biser u surčinskoj izletišnoj, ali i turističkoj ponudi

Iz godine u godinu u zadnjoj deceniji sve nas više, ali i lepše iznenađuju Surčinci sa svojim načinima da sebi, a definitivno i drugima učine život lepšim, zabavnijim, rasterećenijim, zanimljivijim...

Manastir Fenek, ergela Surčin, hipodrom Jakovo, kao i tamošnji bazenski kompleks, Nautičko selo Biser, a povrh svega fantastična Obedska bara sa svojim raskošnim resursima dostojnim i najzahtevnijih posetilaca, te naprosto čovek ne može da se odluči kuda bi se pre uputio, ali centar svih dešavanja posebno u letnjoj sezoni, svakako je Bojčinska šuma. 
Prvi lepi dani u godini, oni topli sa izmešanim mirisom proleća i leta, pozivaju na jedno druženje sa svime što Bojčinska šuma nudi. 
A, to zaista nije malo. 
I pritom sve u šumi, odnosno, debelom hladu, kako se kod nas to slikovito  najčešće kaže.
Trim staza ukrštena sa lovačkim ambijentom i prošarana sa brojnim stilizovanim restoranima, uzgajalište mangulica u njihovom poprilično prirodnom staništu, letnja scena sa binom i amfiteatrom, splavovi, padok za jahanje... Uh, teško je sve i nabrojati. Jednom rečju - Bojčinska šuma!


Sve je uglavnom u rustikalnom stilu, pa i mobilijar za decu. Zašto da ne, sjajno se uklapa ambijentom, a funkcionalnošću nimalo ne zaostaje za pandamima poteklim sa traka plastičarske industrije. Pokušajmo da sa fotografija pronađemo sebi motiv, ili makar izgovor za pružiti se ovih nekoliko kilometara i nauživati se jednog sunčanog vikenda :)


Put preko Progara obećava...


Krajolik pored puta interesantan je dovoljno da se čovek rado parkira, skine kacigu i namesti fotoaparat u ruke.





















Нема коментара:

Постави коментар